Prosa Filosòfica i Moral

1.Ramon Llull

Quan tenia 30 anys va tenir una experiència que es va decidir a tenir una vida dedicada on ho va deixar- ho tot per l’apostolat i al conversió dels infidels.

Va fer un monestir a Mallorca  per l’aprenentatge de la llengua àrab i la formació missionera gràcies a l’ajut de Jaume II. Després decideix viatjar.  És el primer escriptor europeu d’obres filosòfiques i cultes en llengua vulgar.

2.L’obra luil·liana

L’Art Lul·liana, està basada en nou característiques sobre Déu: bondat , grandesa , eternitat , poder , saviesa , voluntat , virtut , veritat  i glòria.

En la novel·la de Ramón Llull és on es veu més el mètode «Art», busca que la població lectora entengui d’una millor manera que Déu és l’essencial.

3.Francesc Eiximenis

Nascut a Girona, Quan era jove va ingressar al convent dels franciscans de la seva ciutat. En les seves obres reflecteix la societat i els costums del segle XIV.

Es transllada a València on escriu la major part de les seves obres, Lo Cristià, Llibre dels Àngels. Posteriorment escriu el Llibre de les Dones pero no segueix la misoginia de l’època.

4.Sant Vicent Ferrer

Sant Vicent de Ferrer va néixer el 23 de gener a València l’any 1350 i va morir
el 1419 a Vannes, Bretanya. Tenia un intel·lecte fet que li va permetre ser Sant.

Part de la seva vida la va dedicar als estudis, psoteriorment va ser sacerdot i finalment va exercir com a profesor. Als 50 anys va patir una malaltia que el va cambiar espiritualment fet que el va fer deixar al cort i deixar de ser predicador.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: